Executive coaching

‘The same wind blows on us all; the winds of disaster, opportunity and change. Therefore, it is not the blowing of the wind, but the setting of the sails that will determine our direction in life’. – Jim Rohn

Bij executive coaching ligt de focus op gesprekken die leiders dichter bij zichzelf en dichterbij hun doel brengen. Eerlijke, verkennende, confronterende gesprekken die een reflectie geven op leidende waarden, gedrag of situaties die uitdagend, belemmerend of versterkend zijn in eigen leiderschap. ’Firm but fair’ zoals de Engelsen het zo krachtig zeggen.

Regie houden

Door de snelheid of intensiteit waarmee omstandigheden kunnen veranderen, kun je verwijderd raken van je eigen koers. Het gevoel dat je eigen manier van handelen in het gedrang komt, je dingen wegdrukt die je intuïtie of je lijf je ingeven. Andere zaken krijgen prioriteit, maar het onbestemde gevoel blijft. Je wil de regie terug en hebt behoefte aan sparring, constructieve feedback of een open gesprek over wat er in je team of organisatie speelt. Hoe kun je handelen vanuit wat écht belangrijk voor je is en verbindingen aangaan die daar support en betekenis in geven?

Embodied leadership

Leiderschap gaat verder dan intellectuele capaciteiten alleen. De focus ligt steeds meer op hóe je als leider aanwezig bent, op bewustwording en integratie van je volle impact en potentieel. Wat je zegt, doet, denkt, voelt en uitstraalt vanuit je hoofd, hart en lijf vallen samen. Je lichaam vormt een directe afspiegeling van je gemoedstoestand en is bepalend voor je volharding, veerkracht en impact. Dat biedt perspectief om te werken aan bewust leiderschap en duurzame transformatie.

CO-ACTIVE COACHING

De Internationale Coach Federatie (ICF) omschrijft coaching als partnering met professionals in een creatief proces, dat tot nadenken, verkenning en reflectie uitnodigt en inspireert om het maximale uit je persoonlijke en professionele groei te halen. Onze coaches zijn internationaal geregistreerd co-active coach (Certified Professional Co-active Coach, CPCC).

Co-active coaching gaat er in de basis van uit dat iedereen van nature creatief, vindingrijk en capabel is. Naast het ontrafelen en bewustmaken van mogelijke belemmeringen, ligt de focus op het versterken van kwaliteiten, talenten en ambities.

leadership development

Hoe creëer je de juiste sfeer voor empathie en respect, voor een ...

Lees meer

team effectiveness

Effectiviteit begint bij vertrouwen. Dat geldt voor teams die ...

Lees meer

in the spotlight

In onze programma’s, workshops en teamsessies komen vele thema’s ...

Lees meer

neem contact met ons op